Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal is op 16 November 1977 geboren in de Amerikaanse stad New York.
Van beroep is Maggie een Amerikaanse actrice.

Biografie

Maggie Gyllenhaal is de oudste dochter van regisseur Stephen Gyllenhaal en Naomie Foner. Ze is tevens de oudere zus van acteur Jake Gyllenhaal.

Maggie Gyllenhaal is verloofd met acteur Peter Sarsgaard en ze kregen op 3 oktober 2006 een dochter genaamd Ramona Sarsgaard.

Filmografie

  • Waterland (1992)
  • A Dangerous Woman (1993)
  • Shattered Mind (1996, televisie)
  • The Patron Saint of Liars (1998, televisie)
  • Homegrown (1998)
  • Resurrection (1999, televisie)
  • Shake, Rattle and Roll: An American Love Story (1999, televisie)
  • The Photographer (2000)
  • Cecil B. DeMented (2000)
  • Donnie Darko (2001)
  • Riding in Cars with Boys (2001)
  • Secretary (2002)
  • 40 Days and 40 Nights (2002)
  • Adaptation. (2002)
  • Confessions of a Dangerous Mind (2002)
  • Casa de los babys (2003)
  • Mona Lisa Smile (2003)
  • Strip Search (2004, televisie)
  • The Pornographer: A Love Story (2004)
  • Criminal (2004)
  • Happy Endings (2005)
  • The Great New Wonderful (2005)
  • Trust the Man (2005)
  • Sherrybaby (2006)
  • Trust the Man (2006)
  • Monster House (2006)
  • Stranger Than Fiction (2006)
  • World Trade Center (2006)
  • The Dark Knight (2008)

Maggie Gyllenhaal

230px-Gyllenhaal

Blazoen van de familie Gyllenhaal